Prenesi katalog
Prejmite e-novice
  • Omogočamo brezskrben nakup opreme za dom.
0
KOŠARICA

Tvoja košarica je prazna!

Naj se nakupovanje začne!

Politika varstva osebnih podatkov

 

Podjetje Aparati, d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Slovenija, matična številka: 1953753000 se vam zahvaljujemo za zaupanje, ki ste nam ga izkazali s posredovanjem vaših osebnih podatkov. Zagotavljamo vam, da bomo vse pridobljene osebne podatke obdelovali in varovali z najvišjimi standardi varovanja ter v skladu z vsakokratno veljavno evropsko in nacionalno zakonodajo, predvsem pa trenutno veljavnimi:

  1. Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 (Uradni list RS, št. 94/07);
  2. Zakonom o elektronskih komunikacijah ZEKOM-1 (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14, 54/14 81/15 in 40/17);
  3. Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR - Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta);

ter v skladu z morebitnimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi relevantne zakonodaje.

Zavezujemo se, da bodo osebni podatki skrbno varovani, hranjeni in obdelovani s strani upravljavca, Aparati d.o.o., zato ste lahko prepričani, da bodo vaši osebni podatki skrbno zaščiteni pred izgubo, odtujitvijo, ponarejanjem, uničenjem, nezakonito ali nepooblaščeno obdelavo, ponareditvijo. Zavezujemo se, da bomo zbrane osebne podatke uporabili izključno za namen, za katerega so bili pridobljeni, ter da pridobljenih osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen kot je določeno s predmetno politiko o varovanju osebnih podatkov, torej pogodbenim obdelovalcem, s katerimi bomo predhodno sklenili pisno pogodbo o obdelavi in varovanju osebnih podatkov. Zagotavljamo vam, da so vaši podatki shranjeni pod strogimi tehničnimi in organizacijskimi varnostnimi ukrepi.

Katere podatke zbiramo

Glede na različne namene posameznih obrazcev oziroma načinov zbiranja osebnih podatkov, so osebni podatki, ki nam jih posredujete, lahko:

  1. ime
  2. priimek
  3. naslov
  4. poštna številka in ime pošte
  5. spol
  6. e-mail naslov
  7. mobilna telefonska številka
  8. stacionarna telefonska številka.

 

Če stranka ni tisti posameznik, na katerega se osebni podatki, ki so predmet teh splošnih pogojev, nanašajo, kar vključuje primere, ko je stranka pravna oseba, pa upravljavcu posreduje osebne podatke določenih posameznikov, stranka upravljavcu jamči, da je takšen posameznik podal privolitev k obdelavi njegovih osebnih podatkov v skladu s temi splošnimi pogoji/politiko varstva osebnih podatkov.

V primeru, da osebni podatki niso bili pridobljeni od posameznika, na katerega se ti nanašajo, se mu zagotovijo informacije in pravice v skladu s politiko varstva osebnih podatkov/splošnimi pogoji ter informacije v skladu z 14. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Če oddate naročilo preko naše spletne strani, preko vašega brskalnika na naš strežnik pridobimo vaše osebne podatke, med drugim tudi vaš IP naslov, časovni okvir obiska in naročila, podatke o referenčnem URL naslovu, podatke o obiskanih straneh ter informacije o vašem brskalniku in napravi.

Dodatne informacije zbiramo tudi preko piškotkov in s pomočjo drugih podobnih spletnih rešitev, o katerih si lahko, ker so namreč vezani na spletne obiskovalce, več lahko preberete na https://www.ga.si/zasebnost-piskotki/.

V primeru nakupa oziroma naročila preko telefona je kupec na začetku pogovora obveščen, da se zaradi poslovne komunikacije in nadzorovanja kakovosti storitev klici snemajo. Prav tako pa se snemajo klici oziroma izhodni pogovori, pri katerih je sklenjeno naročilo, spremenjeno naročilo, odpovedano naročilo, oz. obstaja druga okoliščina, ki ima vpliv na spremembo konkretnega poslovnega razmerja.

Posnetke lahko družba Aparati, d.o.o. hrani do (3) let in so po tem samodejno izbrisani razen, če ima družba Aparati, d.o.o. legitimen razlog, da posnetke zadrži dlje časa. Vsi posnetki klicev bodo obravnavani v skladu s temi splošnimi pogoji in politiko zasebnosti oziroma varovanja osebnih podatkov. Po opravljenem naročilu preko telefona vam po navadni ali elektronski pošti posredujemo potrditev ponudbe oziroma pogodbe na trajnem nosilcu podatkov, kateremu so priloženi oziroma napotujejo na splošne pogoje poslovanja in politiko varstva osebnih podatkov ter soglasje za neposredno, osebno komunikacijo. Preko telefona se zbirajo osebni podatki, ki so nujni za obdelavo vašega naročila in v primeru vašega izrecnega soglasja za neposredno, osebno komunikacijo, za trženjske aktivnosti družbe Aparati, d.o.o..

Kako zbiramo osebne podatke

Osebne podatke zbiramo na naslednje načine:

  1. Prijava na e-novice - s prijavo na e-novice uporabnik prejema novosti in trende informativne narave, aktualno ponudbo, reklamna in promocijska gradiva in vse ostale novice, ki jih Aparati, d.o.o. kot upravljavec želi deliti z vami);
  2. Naročilo (preko spleta ali telefona) – osebni podatki, ki so nujni za obdelavo in zaključevanje naročila;
  3. Nakup v salonu – osebni podatki, ki so nujni za obdelavo in zaključevanje prodajne pogodbe;
  4. Nagradna igra – osebne podatke lahko zbiramo tudi preko nagradnih iger, ki lahko vsebujejo dodatne pogoje, zato vas prosimo, da skrbno preverite le te.
  5. Soglasje za neposredno, osebno komunikacijo – fizično v trgovini ob pogodbi prejmete soglasje, s podpisom katerega lahko podate izrecno privolitev za prejemanje informacij o naši ponudbi in reklamne vsebine preko različnih trženjskih kanalov.
  1. Soglasje za neposredno, osebno komunikacijo – v digitalni obliki ob spletnem naročilu lahko odkljukate soglasje, s katerim podate izrecno privolitev za prejemanje informacij o naši ponudbi in reklamnih vsebin preko različnih trženjskih kanalov.

Uporaba osebnih podatkov (namen obdelave)

Pogodbena obdelava - Procesiranje vašega naročila

Če ste naročili blago ali storitve podjetja Aparati, d.o.o., bodo vaši osebni podatki uporabljeni z namenom izpolnitve pogodbe o prodaji. Vaše osebne podatke bomo namreč uporabili z namenom pošiljanja in dostave naročenih izdelkov in z namenom vzpostavitve kontakta z vami preko elektronske pošte, telefona in drugih komunikacijskih sredstev v zvezi z statusom naročila. Vaši osebni podatki bodo posredovani tudi dostavni službi in skladišču, kar je nujno za nemoteno dostavo na vaš dom. V tem primeru obdelujemo osebne podatke, ki so navedeni v pogodbi o nakupu, ki ste jo sklenili z nami.

Zagotavljanje kakovostne storitve

V primeru, da imate kakršnokoli težavo ali dodatna vprašanja v zvezi z naročilom, prodajno pogodbo, dodatnimi storitvami, zahtevkom za reklamacijo ali čemerkoli kar se navezuje na izvedbo pogodbe ali naročila, nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte, telefona, spletnega klepeta (družbena omrežja ali naša spletna stran) ali kateregakoli drugega komunikacijskega orodja. V tem primeru bomo vaše osebne podatke v zvezi z zadnjim naročilom ali na podlagi vaše zgodovine naročil obdelali z namenom učinkovitega reševanja vaše zahteve in z namenom zagotovitve ustrezne obravnave. Podatki bodo obdelani z namenom in na način, ki je potreben za realizacijo pogodbe s podjetjem Aparati, d.o.o., ali pa je obdelava nujno potrebna glede na zakonsko obveznost.

Neposredna, osebna komunikacija z vami

-          Če ste se preko naših spletnih strani prijavili na e-novice, ste s tem jasno izrazili željo po prejemanju informacij o aktualni ponudbi, promocijskem gradivu, aktualnih trendov, akcijah in vseh drugih vsebin, za katere podjetje Aparati, d.o.o. menijo, da bi lahko bili aktualni za neposredno trženje njihovih izdelkov. S tem ste se strinjali z našo politiko varnosti in zasebnosti, zato vam bomo na podlagi vaše privolitve oziroma soglasja, pošiljali neposredno, osebno komunikacijo preko elektronske pošte.

-          Če ste na spletu ali v naših salonih (maloprodajne enote) podali privolitev oziroma soglasje za neposredno osebno komunikacijo, vas lahko kontaktiramo preko naslednjih komunikacijskih kanalov: mobilni telefon, stacionarni telefon, SMS/MMS sporočila, elektronska pošta, navadna pošta, druge tiskovine.

-          Pri nakupu izdelkov ali storitev na spletu ali v fizičnih maloprodajnih enotah nam lahko posredujete vaš elektronski naslov, ki ga lahko uporabimo za neposredno trženje svojih podobnih izdelkov ali storitev. Kupcu je seveda že ob prvi elektronski pošti ponujena jasna in izrecna možnost, da se od tovrstnega prejemanja odjavi.

-          Na temeljih zakonitega interesa vam lahko pošiljamo tiskovine in tiskane kataloge ter kontaktiramo osebe na podlagi podatkov iz splošnega imenika.

-          Da bi vam omogočili čim boljšo nakupovalno izkušnjo, vam lahko na podlagi zakonitega interesa posredujemo tudi ponudbe blaga in storitev, ki so personalizirane in prilagojene vašim potrebam in željam. Ta način personaliziranja ponudbe se oblikuje na temeljih vaših dejanj na spletni strani in preteklih nakupov.

-          Osebni podatki so lahko uporabljeni tudi za ciljno, neposredno trženje in prikaz oglasov.

-          Ciljno trženjsko komuniciranje in personalizirano ciljanje, ki jih omogočajo tehnologije, kot so recimo piškotki, ki omogočajo oblikovanje vsebine in oglasov, prilagojene uporabniku, omogočajo funkcije socialnih omrežij, ki omogočajo sledenje in analiziranje prometa iz socialnih omrežij na spletno stran, pošiljanju podatkov o uporabi spletne strani zaupanja vrednim socialnim omrežjem in analitičnim ter oglaševalskim partnerjem.

 

Analitika v zvezi z uporabniki

Vse raziskave in analitika se nanaša na obdelovanje anonimiziranih podatkov, kjer je ta opcija možna. Aparati, d.o.o. bodo te podatke uporabljali za raziskave in analize, ki so nujne potrebne za naš zakoniti interes, razumevanje potreb, želj in preferenc kupcev oziroma uporabnikov, izboljšanje uporabniške izkušnje, zagotavljanje personaliziranih informacij, statistične in raziskovalne namene, analizo uspešnosti prodaje ter posameznega blaga ali storitev, izboljšanju storitev in tehnoloških procesov, za neposredno, osebno komunikacijo uporabniku prilagojenih vsebin in prikazovanje oglasov na spletu.

SOCIALNA IN DRUGA SPLETNA OMREŽJA

Aparati d.o.o. na svojih spletnih straneh ponujajo možnost uporabe vtičnikov različnih socialnih omrežij. V kolikor uporabljate določena socialna omrežja, lahko na podlagi pravilnikov zasebnosti teh socialnih omrežij, le ta pridobijo informacije o uporabi spletnih mest Aparati d.o.o.. Če ne želite deliti teh informacij, se prosimo odjavite iz teh družbenih medijev.

Posredovanje osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalci

Varovanje in nadzor nad osebnimi podatki je urejeno z najvišjimi standardi varovanja osebnih podatkov. Cenimo in spoštujemo vašo zasebnost in posredno zaupanje, ki ste ga izkazali s posredovanjem vaših osebnih podatkov. Osebni podatki se lahko posredujejo le tretjim osebam, ki so naši pogodbeni obdelovalci za logistične potrebe oziroma dostavo vaših izdelkov (lastni logistični center, dostavna služba), za plačilo (banke), za neposredno trženje (izdelovalci katalogov, logistična služba), za izvajanje trženjskih storitev (SMS/MMS, elektronska sporočila, digitalno oglaševanje),idr. Z vsemi pogodbenimi obdelovalci imamo sklenjeno pisno pogodbo ali drugi ustrezen akt o ustreznem varovanju, hranjenju ter uporabi omenjenih osebnih podatkov.

Pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov

Posameznik ima pravico dobiti potrditev, ali se obdelujejo njegovi osebni podatki in v kolikor se, pravico dobiti dostop do osebnih podatkov (vpogled) in informacije iz 1. odstavka 15. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Posameznik ima pravico, da se brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne oziroma dopolni nepopolne osebne podatke v zvezi z njim.

Posameznik ima pravico, da se brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim kadar velja eden od naslednjih razlogov:

-        osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;

-        posameznik prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;

-        posameznik obdelavi ugovarja, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;

-        osebni podatki niso bili obdelani v skladu z zavezujočimi predpisi.

 

Posameznik ima pravico, da se omeji obdelava, kadar velja en od naslednjih primerov:

-        posameznik oporeka točnosti podatkov in sicer za obdobje, ki omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;

-        je obdelava nezakonita in posameznik nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe;

-        osebnih podatkov se ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

-        je posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Posameznik ima pravico, da prejme osebne podatke ki jih je posredoval, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga družba pri tem ovirala, kadar:

-        obdelava temelji na privolitvi in

-        se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njimi, ki temelji na zakonitem interesu, vključno z oblikovanjem profilov na podlagi teh določb. Z obdelovanjem podatkov se preneha, razen če se dokažejo nujni legitimni razlogi razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, ima posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim za namene takšnega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takšnim neposrednim trženjem.

Posameznik ima pravico, da zanj ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z njim ali na podoben način nanj znatno vpliva. Slednje se ne uporablja v kolikor obstaja eden izmed razlogov podanih v drugem odstavku 22. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Pravico imate, da kadarkoli prekličete dano soglasje za obdelavo osebnih podatkov za enega ali vse namene obdelave osebnih podatkov, s katerimi ste soglašali.

Pregled svojih osebnih podatkov in uveljavljanje svojih pravic lahko zahtevate tako, da podate pisno zahtevo na Aparati, d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, ali nas o obvestite preko elektronskega naslova dpo@ga.si. V primeru zahteve za blokiranja ali izbrisa osebnih podatkov, bo družba Aparati d.o.o., upoštevala kupčevo željo in najkasneje v 15 dneh uredila preklic soglasja za osebno, neposredno komunikacijo preko dotičnega oziroma vseh oglaševalskih kanalov ter o tem v nadaljnjih petih (5) dneh pisno ali na drug način obvestil kupca, pri čimer kupec ne trpi nobenih stroškov. Aparati, d.o.o. kupcu prav tako zagotavljajo vse pravice, skladno z veljavno zakonodajo, ki smo jih opredelili v politiki varovanja osebnih podatkov. Za kakršnakoli druga pojasnila lahko pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov kontaktira preko e-naslova dpo@ga.si.

Pridobljenih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen zaupanja vrednim pogodbenim obdelovalcem, s katerimi bomo predhodno sklenil pisno pogodbo o obdelovanju osebnih podatkov. Dostop do osebnih podatkov ima le pristojno osebje v času njihovega dela, ki je dolžno varovati tajnost osebnih podatkov, ki jih obvezuje tudi po prenehanju funkcije oziroma zaposlitve, opravljanja del ali nalog ali opravljanja storitev pogodbene obdelave. Upravljavec bo osebne podatke izbrisal po dokončanju uporabe za namen, za katerega ste podali izrecno dovoljenje, ali na zahtevo stranke.

Nadzor nad obdelavo osebnih podatkov kupcev in spletnih uporabnikov ima družba Aparati, d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana. V primeru uporabe zbranih podatkov za izrecni namen osebne, neposredne komunikacije, ki ste ga nam posredovali, bo upravljavec vsebino jasno označil kot trženjska sporočila ter kupcu sporočil in predstavil možnosti za odjavo od tovrstnih sporočil.

Rok hrambe

Osebne podatke, ki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja bo družba Aparati d.o.o., obdelovala in hranila do vašega preklica. Vse ostale osebne podatke pa bomo hranili do poteka zakonskega roka hrambe.

 

Ljubljana, dne 14.2.2019                                                                                               APARATI d.o.o.

© 2017 Aparati d.o.o. Vse pravice pridržane.